Waarom sokken van bamboe? – Wizzels

Waarom sokken van bamboe?


Sokken zijn overal verkrijgbaar, in alle kleuren en maten. Wij wilden iets anders, iets beters. En dat hebben we gevonden met de sokken van Slopes & Town. Dit Amsterdamse merk maakt sokken van bamboe en polyester van gerecyclede flessen. Dat het recyclen van plastic goed is weten we allemaal, maar waarom bamboe?

Bamboe Allereerst een paar feiten over bamboe. De bamboeplant kan onaangetast door insecten en ander ongedierte groeien, zelfs zonder het gebruik van pesticiden. Dit is beter voor het milieu. De bamboeplant produceert namelijk een toxine, genaamd bamboe 'kun', wat ongedierte weert. Deze kun is giftig voor ongedierte, maar volledig veilig voor mensen en (huis)dieren. Daarnaast is Bamboe de snelst groeiende plant ter wereld, het heeft erg weinig water nodig en geen bemesting. Bamboe absorbeert vijf keer meer koolstofdioxide en produceert 35% meer zuurstof dan een soortgelijke groep bomen. Klinkt positief toch?!

Sokken Maar, niet onbelangrijk, wat zijn dan de eigenschappen van de bamboe sokken? Bamboe sokken zijn erg zacht, super absorberend en ademend. Hierdoor zijn ze  geschikt voor alle temperaturen (houdt je warm in de winter en koel in de zomer). Een ander groot voordeel van bamboe sokken is dat ze de geur reduceren. 

Productie Een wat technischer verhaal maar wel goed om te vermelden. Onze bamboegaren zijn OEKO-TEX 100 gecertificeerd, wat betekent dat de sokken vrij zijn van schadelijke chemicaliën en volledig veilig zijn in gebruik. Onze producent is gecertificeerd met de Global Organic Textile Standard. In onze sokken gebruiken we polyester van gebruikte gerecyclede PET flessen, verwerkt met de ReNEW recycling technologie. Door gebruik te maken van deze technologie worden er minder middelen, zoals water, energie, etc, verbruikt dan de productie van nieuw polyester uit ruwe olie. Uiteraard helpt dit de hoeveelheid plastic afval te verminderen.

Dit is de reden dat we voor de sokken van Slopes & Town gekozen hebben. Hiermee supporten we een Nederlandse ondernemer en kunnen we verantwoorde producten toevoegen aan onze collectie. De sokken zijn te verkrijgen in een leuke gift box, verpakt in gerecycled kraftpapier. Kleurrijke modellen, gestreepte en klassieke, voor elke smaak en gelegenheid een keuze. Wij zijn overtuigd, jij ook?